Borsodiak figyelem! Átigazolási tudnivalók

Fontos! Minden részlet a 2016-os téli átigazolási szabályokról.
 
 

Borsodiak figyelem! Átigazolási tudnivalók

Fontos! Minden részlet a 2016-os téli átigazolási szabályokról.
 
 
 
 
 

Borsodiak figyelem! Átigazolási tudnivalók

Fontos! Minden részlet a 2016-os téli átigazolási szabályokról.

Amatőr labdarúgók:

2016. január 24. – 2016. február 22. éjfélig

Tudnivalók:

amatőr labdarúgó szabadon igazolható, ha nincs érvényes amatőr szerződése

Átigazolni szándékozó játékos köteles, értesíteni a volt sportszervezetét.

Formái: átigazoló lap aláírása az átadó sportszervezet részéről (legegyszerűbb megoldás), v. a sportszervezet irányába történt levél formájú szándék bejelentés – ez esetben a fénymásolatot és az átvételt igazoló tértivevényt is mellékelni kell!

A sportszerződéssel rendelkező labdarúgó csak az érintett két klub megállapodása alapján igazolható, mely megállapodást az átadó klub átigazolási díj megfizetéséhez kötheti.

Ennek formája: a szerződés közös megegyezéssel történő felbontása, (a szerződést csak a MLSZ azon szervezeti egysége bonthatja fel, aki azt a nyilvántartási rendszerben rögzítette) vagy a szerződés időtartamánál nem hosszabb kölcsönadás.

átigazoló lapot csak az Igazgatóságról beszerzett (ingyenes) vagy az MLSZ. INFO oldalról letöltött formátumban fogadunk el.

Az átigazoló lapot a fogadó egyesületnek cégszerű aláírással, bélyegzővel kell ellátni, valamint a játékosnak is (18 év alatt a törvényes képviselőjének is) alá kell írnia, s mellékelni kell a játékos versenyigazolványát

.

Az átadó sportegyesületnek az átvevő egyesület felé írásban kell nyilatkoznia arról, hogy az igazolni kívánt labdarúgó nem áll az illetékes Igazgatóság által kiszabott fegyelmi büntetés hatálya alatt, továbbá fel kell tüntetni a nyilatkozaton, hogy mennyi érvényes sárga kártyás figyelmeztetése van a bajnoki és kupa kiírásban. (A nyilatkozat letölthető az Igazgatóság honlapjáról - a letölthető anyagok, formanyomtatványok programpont alól)

Az átigazoló lap hátoldalát miden esetben, értelemszerűen ki kell kitölteni, ha szerződéses v. kölcsönadásos tranzakció van.

Az átigazoló lap 30 napnál nem lehet régebbi és a keltezés idejét is rögzíteni, kell.

Játékjogosultság korlátozása:

Valamennyi labdarúgó-, futsal és strandlabdarúgó bajnokságban az alapszakasz befejezését megelőző három bajnoki fordulóban, valamint az azt követő fordulókban (rájátszás, osztályozó) csak annak a labdarúgónak, játékosnak van játékjogosultsága, aki az alapszakasz utolsó három bajnoki forduló időpontja előtt a sportszervezet igazolt labdarúgója, játékosa volt. Nincs játékjogosultsága és versenyigazolványát be kell vonni annak, akinek igazolását, átigazolását az alapszakasz utolsó három bajnoki forduló időszakában vagy azt követően végezték el.

Fontos! A sporttörvény módosításának következményeként 2012. január 1-től amatőr sportolói szerződés legfeljebb 1 évre köthető. A szerződés lejáratának ideje jún. 30!

Amennyiben a bajnokság ideje alatt a labdarúgó fényképe lejár, vagy lejárt - 1 hónapnál nem régebbi fényképet az előírt formában kell bejuttatni az Igazgatóságra.

A kérelmező egyesület által kitöltött, lepecsételt versenyengedély kérő adatlapot kell benyújtani. A sportorvosi engedélyek érvényességének ellenőrzése és pótlása egyesületi kompetencia. (600.-Ft. +ÁFA) Felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy az igazolások és sportorvosi kártyák elvesztése esetén 600,- Ft +ÁFA ellenében tudunk újat nyomtatni!

Hiányosan benyújtott átigazolási kérelmeket az átigazoló szerv nem veheti át!!

Kizárólag eredeti példányban kitöltött átigazolási lap fogadható el és vehető nyilvántartásba. Fénymásolt, e-mailen, vagy faxon küldött átigazolási lap érvénytelen!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.